Viva Classic Live - Vocal Competition

Zangconcours en openluchtconcert voor jong operatalent

Viva Classic Live 
Viva Classic Live organiseert deze zomer voor het eerst een zangconcours met een openluchtconcert als finale voor jonge operatalenten tot 30 jaar uit Limburg of Noordrijn-Westfalen. De grote finale vindt plaats op 6 september 2023 op het marktplein in Venlo. De kandidaten presenteren zich elk met twee aria's, begeleid door het orkest “The New Symphonics” onder leiding van Maurice Luttikhuis.

Geldprijzen en ontwikkelingsmogelijkheden
Voor de finalisten zijn er diverse geldprijzen en ontwikkelingsmogelijkheden. De eerste drie plaatsen ontvangen geldprijzen. Aan de 1e prijs is de "Willy Caron Trofee" verbonden, genoemd naar de bekende operazanger uit Venlo. Daarnaast zijn er verschillende ontwikkelprijzen, waaronder een rol in een toekomstige Opera Compact-productie en deelname als zanger aan het feestelijke operagala "Hommage aan Maria Callas" in de Theaters Krefeld en Mönchengladbach in november 2023.

Zangwedstrijd en openluchtconcert
Kandidaten kunnen zich tot 22 juli online inschrijven voor een eerste selectieronde op basis van een videopresentatie. De tweede ronde bestaat uit een live auditie voor een selectie van maximaal 20 deelnemers op 28/29 Augustus in het Mönchengladbach Theater. Voorafgaand aan de auditie krijgen kandidaten de kans om deel te nemen aan een masterclass met de gerenommeerde sopraan Eva Maria Westbroek en/of Sybrand van der Werf, artistiek directeur van Opera Compact. De finalisten presenteren zich op woensdag 6 september tijdens een openluchtconcert met orkest "The New Symphonics" voor het historische Venlose Stadhuis. De jury bestaat uit experts uit de operawereld, onder wie Andreas Wendholz, operadirecteur van Theater Krefeld-Mönchengladbach, en de Mexicaanse tenor Hector Sandoval.
De jury wordt voorgezeten door Sef Thissen, bariton en initiatiefnemer van Viva Classic Live.

Euregionale samenwerking
De Vocal Competition is onderdeel van een euregionale samenwerking tussen Viva Classic Live, Theater Krefeld-Mönchengladbach, Theater De Maaspoort in Venlo, Opera Compact en een aantal andere partners in de regio. Door deze grensoverschrijdende samenwerking willen ze de regionale dynamiek en het regionale productieklimaat voor klassieke muziek en dans optimaliseren en versterken. Met deze wedstrijd krijgt jong, klassiek geschoold talent een podium om zich aan beide kanten van de grens te presenteren en zich sterker te verbinden met de regio. De wedstrijd wordt mogelijk gemaakt door een P2P-programma van de Euregio Rhein-Maas-Nord en een aantal grotere bedrijven die actief zijn in de Euregio.

Voorwaarden en registratie

Lees meer