• De Berg van Tom
  • El Rey

‚ÄčMooi artikel over OPERA 2.0 in Elsevier
 

OPERA 2.0 De Berg van Tom

De opvolger van El Rey
Het concept van Opera 2.0 blijft hetzelfde: aria's, duetten en instrumentale werken uit diverse opera's, gevat in een hedendaags verhaal. Ditmaal over een top wielrenner die meedoet aan de Olympische tijdrit. Vanaf zijn bankstel op de top van de Olympus, terend op het succes van weleer, ziet de wielerheld van vroeger dat zijn opvolger steeds dichterbij komt. Hij en zijn helpers doen er alles aan om te voorkomen dat de nieuwe held in de race van zijn leven bereikt wat de ouwe wielerheld nooit heeft kunnen bereiken: een Olympische medaille. Wie wint?

            Op 10 augustus 2016 is de opera De berg van Tom in premiere gegaan in het Openluchttheater van Valkenburg. Zowel het publiek als de masaal toegestroomde pers heeft de opera lovend ontvangen. Daarna is de opera van OPERA 2.0 in vele grote theaters met veel succes uitgevoerd.

Lees hier reacties uit diverse media n.a.v. de bekendmaking van onze nieuwe productie:

- Opera Magazine
- BNR nieuws
- Volkskrant
- Omroep Max
- Helden online
- Radio 4
- NOS
- Metro-nieuws
- De Limburger
- Cycling-online

Opera over Dumoulin gaat definitief door:

- 1Limburg

Sef Thissen & Fenna Ograjensek te gast bij Podium Witteman:

- Podium Witteman NPO2

Achter de schermen bij De Berg van Tom

OPERA 2.0 El Rey

Dit verhaal is gebaseerd op de spraakmakende gebeurtenissen rondom politicus Jos van Rey. 

            Aria's, duetten en instrumentale werken uit diverse bekende opera's (o.a. Verdi, Bellini, Mozart, Bizet en Puccini), gevat in een hedendaags verhaal. Dit verhaal is gebaseerd op de spraakmakende gebeurtenissen rondom politicus Jos van Rey.
            De voorstelling, uitgevoerd en geproduceerd door een volledig Limburgse cast, laat zien dat de emoties uit opera’s van alle tijden zijn.

OPERA 2.0 bestaat uit:

Achter de schermen bij El Rey