De wereldberoemde sopraan Eva Maria Westbroek naar Viva Classic Live in Venlo

In de eerste twee weekenden van september kleurt Venlo weer klassiek en kan de ware
muziekliefhebber zijn hart ophalen in het centrum van Venlo.

Op 2, 3, 8, 9 en 10 september 2023 gaan er wederom vijf Viva Classic Live concerten van start op de Markt voor het Venlose stadhuis.
Cultureel ondernemer en bariton Sef Thissen slaagt er ook dit jaar weer in om de absolute wereldtop van de klassieke (opera)muziek naar het fraaiste klassieke openluchttheater van Nederland te halen.

Grote namen en gerenommeerde artiesten met wereldfaam zullen de bühne betreden zoals de sopraan Eva Maria Westbroek, de Mexicaanse tenor Hector Sandoval en meesterviolist Brad Repp i.c.m. pianist Aldo Gentileschi.

De complete line-up is nog niet rond, maar deze wereldtoppers mogen vast gedeeld worden met de rest van de wereld.

Venlo kan zich opmaken voor de crème de la crème van de klassieke muziek.

Eva Maria Westbroek

Aparte aandacht voor het opzienbarende succes van Sef Thissen om sopraan Eva Maria Westbroek naar de Venlose Markt te krijgen. Het is ronduit uniek dat de Nederlandse geboekt is om vijf dagen op te treden in Venlo. Ze staat bekend om haar krachtige stem en dramatische vertolkingen van operaheldinnen.

Westbroek heeft opgetreden in grote operahuizen over de hele wereld, waaronder de Metropolitan Opera, Royal Opera House en La Scala. Ze heeft ook samengewerkt met gerenommeerde dirigenten en regisseurs, zoals Simon Rattle en Robert Carsen.
Organisator Thissen is méér dan alleen maar trots dat Westbroek naar zijn geboortestad komt en spreekt van een ongeëvenaard artiest die VCL naar een nóg hoger niveau gaat tillen de komende editie.
Een droom die uitkomt!

Hector Sandoval & Duo Baldo

Hector Sandoval is inmiddels een oude bekende tijdens de openluchtconcerten. Ook afgelopen editie van VCL schitterde Sandoval zowel als solist, maar ook in de legendarische gelegenheidsformatie samen met de toptenoren Antonello Palombi en Frank van Aken. Een traktatie voor de organisatie
van VCL alsmede voor het publiek dat Sandoval nogmaals gaat schitteren in september.

Ook Duo Baldo, een komisch muzikaal tweetal bestaande uit violist Brad Repp en pianist/acteur Aldo Gentileschi, brengen een combinatie van klassieke muziek met pop en theatrale humor. Apart, artistiek en verbazingwekkend.

Overigens zal de complete line-up op een later tijdstip bekend worden gemaakt. Dan zal ook de presentatie van een internationale balletdanser bekend worden gemaakt. Wederom een nieuwe dimensie voor Viva Classic Live.


NPO1
Het meerdaagse festival wordt traditioneel ondersteund door The New Symphonics en Coro Classico onder leiding van Maurice Luttikhuis. Klassiek top-entertainment voor een groot publiek in samenwerking met Theater de Maaspoort en met alle horecaondernemers op de Markt in Venlo. De concerten zullen wederom worden geregistreerd zullen op een later moment te zien zijn op NPO1.
De kaartverkoop voor het concert is inmiddels gestart via de website van De Maaspoort.