• Viva Classic Live
 

SEF THISSEN PRESENTEERT VIVA CLASSIC LIVE


Vanwege het corona virus kon Viva Classic Live in 2020 geen doorgang vinden
Binnenkort meer info op deze website over de jubileumeditie 2021

 
 
Viva Classic Live OPEN AIR Venlo

Viva Classic Live is een concept van bariton Sef Thissen. Middels zijn openlucht-concerten en kerst-concerten neemt hij zijn publiek iedere keer mee op een bijzondere muzikale reis.
            Eén ding staat centraal tijdens deze Viva Classic Live concerten, mensen moeten elkaar omarmen en samen genieten van de prachtige muziek. "De rijke schat aan composities geeft ons de plicht om het op een frisse manier, anno nu, te presenteren. Dit zonder de idealen van de componist tekort te doen". 

            Met deze gedachte realiseerde de Venlose bariton op 9 september 2012 in zijn geboortestad Venlo de eerste editie van Viva Classic Live. Deze dag stond de stad geheel in het teken van klassiek muziek. De apotheose was het openluchtconcert voor het stadhuis. Thissen gaf dit concert samen met het l’Orchestra Particolare o.l.v. Maurice Luttikhuis en diverse gast-solisten.

            In 2013 kwam er een vervolg en wist hij de Markt in Venlo twee avonden uit te verkopen. Deze editie was later te zien op Omroep Venlo, L1 en op NPO1 bij AVROTROS

            De edities 2014, 2015, 2016 & 2017 groeide uit tot drie uitverkochte avondconcerten en waren wederom zichtbaar bij Omroep Venlo, L1 en bij AVROTROS op NPO1.            

            Door de samenwerking tussen Sef Thissen en Opera Vladarski in Wenen heeft Thissen inmiddels grote namen naar Venlo weten te halen. De Italiaanse tenor Stefano la Colla (2013) en de Portugese tenor Bruno Ribeiro (2014) stonden beide te stralen tijdens Viva Classic Live. In de editie van 2015 en 2016 kwam niemand minder dan de Mexicaanse tenor Hector Sandoval naar Venlo.

            Tijdens de concerten in 2017 besteeg de wereldberoemde tenor Antonello Palombi het podium, net als de Roemeense top sopraan Christina Pasaroiu. Hiermee is Viva Classic Live defnitief een podium geworden waar grote namen willen stralen.

            Op 6, 7, 8 en 9 september 2018 presenteerde Sef Thissen de inmiddels zevende editie van Viva Classic Live op de Markt in Venlo.
            De Italiaanse top tenor Antonello Palombi keerde terug naar Venlo. Verder straalde naast Thissen op het podium de Italiaanse sopraan Maria Luigia Borsi, bandoneonist Carel Kraaiijenhof en de jonge talentvolle hoornist Camiel Lemmens

            De editie 2019 op 5, 6, 7 en 8 september was de achtste in de rij. Een groot succes met wederom de Italiaanse ster tenor Antonello Palombi, de Nederlandse top sopraan Annemarie Kremer en de Italiaanse meester violist Brad Repp.

Op zaterdag 26 juli 2020 was de registratie van deze editie te zien zijn op NPO1 bij AvroTros.

        Kijk hier voor meer informatie over de editie 2021: Viva Classic Live OPEN AIR Venlo

 
 
 
Viva Classic Live KERST

             Op 20 en 21 december 2014 presenteerde Sef Thissen zijn eerste Viva Classic live kerstconcerten in de grote zaal van Theater de Maaspoort in Venlo. Deze concerten voerde hij natuurlijk uit met zijn Viva Classic Live orchestra o.l.v. Maurice Luttikhuis en Coro Classico.
            Daarnaast inviteerde Thissen diverse gastsolisten zoals pianiste Susanne Hardick, sopraan Claudia Couwenbergh, de Amerikaanse tenor Eric Fennell en Leta Bell. Beide concerten waren uitverkocht en kregen een succesvol vervolg in 2015, 2016, 2017, 2018 en 2019.

            De bariton trakteerde in deze edities een uitverkochte zaal op het Viva Classic Live orchestra o.l.v. Maurice Luttikhuis, Coro Classico en diverse gastsolisten zoals: de Italiaanse tenor Antonello Palombi, Dennie ChristianLeta Bell, sopraan Fenna Ograjensek, de Amerikaanse tenor Eric Fennell, de eminence grise van het klassieke vak Marco Bakker, musicalster Suzan Seegers en de Portugese tenor Bruno Ribeiro. Door dit enorme succes mogen we stellen dat de Viva Classic Live kerstconcerten een juiste opmaat is voor uw kerstfeest. 

Meer informatie over het Viva Classic Live Kerstconcert

 
Viva Classic Live GEMIST
Viva Classic Live
Bekijk meer afleveringen van Viva Classic Live »
 
Viva Classic Live 2018
Viva Classic Live 2018
Viva Classic Live 2017
Viva Classic Live 2017
Viva Classic Live 2016
Viva Classic Live 2016
Viva Classic Live 2015
Viva Classic Live 2015
Viva Classic Live 2014
Viva Classic Live 2014
Viva Classic Live 2013
Viva Classic Live 2013
OFFICIAL CAR SPONSOR