Viva Classic Live 2022

Nicht weniger als fünf Shows finden an zwei Wochenenden auf dem malerischen Markt vor dem Rathaus von Venlo statt. Am Wochenende vom 3. und 4. September und am Wochenende vom 9. bis 11. September wird Venlo wieder klassische Musik atmen.

In september 2022 komt de ware klassieke muziekliefhebber gelukkig weer volledig aan zijn trekken, want dan gaat Viva Classic Live eindelijk weer van start. Twee jaar pijnlijk coronarealisme heeft definitief plaats gemaakt voor de verwerkelijking van een onmogelijke geachte droom. Viva Classic Live breidt, na twee seizoenen gedwongen artistieke absentie, namelijk op indrukwekkende wijze uit en dat betekent een muzikale overwinning voor de vele fans van Viva Classic Live. En het feest is nog niet compleet, want VCL bestaat de komende editie tien jaar en dus komt er een jubileumeditie. En dat zal muziekminnend Nederland weten!

Vijf voorstellingen

Maar liefst vijf shows zullen zich in twee weekenden voltrekken op de pittoreske markt voor het stadhuis van Venlo. In het weekend van 3 en 4 september en in het weekend van 9 tot 11 september zal Venlo dus weer volledig klassiek kleuren. Aangezien de organisatie van VCL al in een vroeg stadium tot de conclusie is gekomen dat de vraag naar toegangskaarten enorm groot blijkt te zijn, is tot deze uitbreiding besloten. De tiende editie zal volgens cultureel ondernemer en bariton Sef Thissen nóg verrassender en spraakmakender zijn dan alles wat zich voorheen op de schitterende transparante bühne heeft afgespeeld.

Legendarisch

Zo zal een onderdeel van het programma voor Thissen voelen als het opnieuw opbloeien van een onuitwisbare jeugdervaring. Zelf spreekt Thissen van een persoonlijke herbeleving van het fameuze concert van de drie tenoren in 1990, toen bestaande uit de operatenoren Plácido DomingoJosé Carreras en Luciano Pavarotti. Dit wereldberoemde trio zong destijds op de avond van de finale van het wereldkampioenschap voetbal in Italië. Thissen was toen zestien jaren jong en zat ademloos en met betraande ogen te kijken naar dit legendarische concert.

De drie toptenoren

Zijn stad zou dit ook moeten krijgen! En zo geschiedt: 32 jaar later! Van de vele verrassende

(inter-)nationale solisten die hun opwachting zullen maken tijdens deze vijf edities, zal een van de absolute hoogtepunten een optreden zijn van een gelegenheidsformatie bestaande uit de drie toptenoren Antonello Palombi, Hector Sandoval en Frank van Aken. Deze drie heren zingen enkel en alleen in dé beroemde opera-tophuizen over de gehele wereld en zullen nu met orkest en koor onder leiding van Maurice Luttikhuis als solist én als formatie schitteren tijdens dit sfeervolle openluchtconcert.

Midweek concerten

Het magnifieke podium zal tussen de twee concertweekenden beschikbaar zijn voor nadere invulling. Sef Thissen is hierover in onderhandeling met onder andere Theater de Maaspoort. De midweek zal in ieder geval klassiek getinte shows op de agenda hebben staan om zo de klassieke muziek nóg toegankelijker te maken voor een groot publiek. Over de invulling hiervan zal op een later tijdstip nadere informatie worden verstrekt. 

Missie Viva Classic Live

We mogen weer en dus ruim baan om de Viva Classic Live kriebels nu al bij de duizenden fans hun werk te laten doen; vijf avonden klassiek top-entertainment in samenwerking met Theater de Maaspoort en met alle horecaondernemers op de Markt in Venlo. Viva Classic Live moet voor iedereen met liefde voor klassieke muziek toegankelijk zijn en met vijf voorstellingen is dat doel weer bereikbaarder geworden voor een groot publiek. Zoals de Italiaanse componist Gioachino Rossini ooit zei: “De taal van de muziek is voor alle generaties en naties; hij wordt begrepen door iedereen, aangezien hij begrepen wordt met het hart.” Zo is het en dat is de missie van Viva Classic Live.